BLOG

Casa privada den haag hij spuit haar kut vol

..

Negerinnen sex vleuten

Analyse your trends using simple hashtags, words, phrases Drill down to precise sets of tweets using complex boolean expressions Filter by region, language to get even more focused results. See the volume of tweets for your topic change over time as well as the relative sentiment. Top lists for the topic across many features: Highest conversation Top Locations: Most retweeted, quoted, replied and influencing Timed Tweets: See the most recent activity, as well as find the tweets where a topic first started Media and Links: Top content from within the topic Accounts: Top influencers and contributors.

Seperate reports for any public Twitter account Number of followers and tweets over time Follower and following map Accounts most commonly interacted with Top hashtags and words used in tweets Applications used to create tweets Tweet activity by day of week and hour of day Much more, view a sample for any verified user, eg. Analytics Tool Overview- Trendsmap. Dig deeper into trends. Find out where, when and how. Just login with your preferred social media account: Our analytics tool is included within the Trendsmap Pro and Premium subscriptions, and enables you to dig deeper into any topic on Twitter.

Detailed Gallery Views The interactive media viewer allows you to browse through tweets, media, links, and accounts in full detail. Powerful Tweet Selection Controls Analyse your trends using simple hashtags, words, phrases Drill down to precise sets of tweets using complex boolean expressions Filter by region, language to get even more focused results. Detailed Statistics Know all the stats around your topic of interest. View activity over time See the volume of tweets for your topic change over time as well as the relative sentiment.

Maar ach geil slaafje frank, wat wil je er tegen doen als switch spontaan je tepels wilt pijnigen of een naald door je ballen wilt steken? Weet dat Ik mijn team opdracht heb gegeven om jou zo veel en zo vaak mogelijk te laten klaarkomen zodat jij je mega klote zult voelen en wilt vertrekken.

En van Mij mag je ontsnappen slaaf frank, doe je best en heel veel succes! Lekker toch, 4 of 5 keer klaarkomen in de wetenschap dat je voor elke ejaculatie fors gestraft en vernederd gaat worden? Jij hebt me te vaak gesmeekt, geschreven en herhaalt dat Ik meedogenloos moet zijn en dat ik je echt tot op het bot toe moet vernederen, dat SM geen spel is maar dat het juist keiharde werkelijkheid moet zijn!!!

Nou geil slaafje frank, Ik, jouw beloved Mistress Denise, is er helemaal klaar voor. Ik hoop jij ook want Ik weet wat jou zoal te wachten staat vandaag. En reken maar dat jij dat echt verschrikkelijk, afschuwelijk en weerzinwekkend gaat vinden los van alle pijn, vernedering, ongemak en angst die je zult moeten trotseren.

Uiteindelijk wordt het een onvergetelijke ervaring en ben je Mij heel dankbaar! Heb je nog iets te zeggen of te vragen geil slaafje frank?

Denise zou vragen om me los te maken. Tevens merk ik dat het zinloos is om me te verzetten. Alleen niet klaarkomen als dat verboden is kan me redden in de wetenschap dat Mrs. Denise er alles aan gaat doen om mij juist maximaal te laten ejaculeren. Ik ben gedoemd te mislukken en te verliezen. Ik zal Haar maximaal moeten gehoorzamen in de hoop dat Ze me gaat ontzien. Met mijn antwoord aan Meesteres Denise dat Haar uitleg duidelijk is hoor ik hoe Ze lacht, wat zucht en om de bondagebank loopt.

Het wordt vandaag echt een onvergetelijke dag voor jou! Ze streelt zachtjes mijn tepels wat een heerlijk erotisch gevoel teweeg brengt.

Mijn tepels worden harder en voelen kwetsbaar aan. Terwijl Ze glimlacht voel ik hoe Ze plotseling venijnig in mijn tepels knijpt. Nog voordat ik au kan roepen drukt Ze Haar hand op mijn mond en zegt: Vanaf nu geen woord meer van jou en dat meen Ik. Je geeft alleen antwoord als Ik erom vraag, duidelijk? Opnieuw gaan Haar handen richting tepels en ik bereid me voor om de pijn te verdragen. Vrijwel onhoorbaar kreun ik als Mrs. Denise herhaaldelijk fiks in mijn tepels knijpt.

Met geopende mond kijk ik toe hoe Ze in mijn mond spuugt waarvoor ik Haar vriendelijk bedank. Plotseling stopt Ze, sluit de ritsjes van de bondagezak en glijdt van me af.

Ze loopt parmantig om de bondagebank heen en ik geniet van het geluid van de stilettohakken en het uitzicht. Wat is dit een heerlijke Meesteres zeg! En wat een genot om hier machteloos met een kloppend slaven lid voor Haar te liggen! De opwinding neemt toe als Ze mijn rijkelijk gevulde slavenballen betast.

Ik voel dat ik op springen sta en gelukkig laat Ze mijn genitaliën even met rust. Ik zie Haar over de zolder lopen en hoor Haar vrolijk zachtjes zingen en wat spulletjes pakken. Dan zie ik een rijzweepje waarmee Ze op mijn ballen en eikel begint te slaan, eerst zachtjes maar al snel is de pijn grens bereikt.

Zwijgend en met mijn blik afgewend voel ik opnieuw hoe Mrs. Denise het rijzweepje pijnlijk op mijn eikel laat landen. Gelukkig legt Ze de rijzweep weg en streelt Ze teder mijn slavenpik die nog grotere vormen voelt aan te nemen. Ik ga je maar eens verlossen van al dat zaad en Ik zal al het zaad voor je bewaren. Kun je zien hoeveel dat is voordat jij je eigen sperma gaat recyclen, vinden de meeste slaven vies en vernederend!

Doe je dat toch dan ga je daar heel veel spijt van krijgen. Ik ga je zo verlaten en kom over uiterlijk een kwartiertje terug om jou het klaarkom verbod te laten schenden.

Kun je nu even aan schaapjes gaan denken of postzegels om te voorkomen dat jij Mij ongevraagd een erectie toont. Dit keer klinkt mijn au, au, au en genade Meesteres luid door de zolderkamer.

Op Haar commando moet ik mijn mond openen. Nadat Ze erin gespuwd heeft verdwijnt er een panty in mijn mond, vervolgens ritst Ze de hoofdkap dicht. Ik voel hoe Ze met gemak met slavenpikkie in de bondagezak stopt en dichtritst. Stilettohakken hoor ik van me verwijderen en de trap af gaan. Ik lig nu compleet machteloos alleen op zolder…. Het is niet alleen donker in het masker maar ook ernstig warm.

De geilheid is ver te zoeken en ik begin me steeds meer te concentreren en in te prenten dat ik een slap piemeltje moet zien te behouden, niet klaarkomen, niet klaarkomen, ik kan het, kom op frank je kunt het!!

Ik ben in diepe concentratie en voel me sterk, ik kan en ga het gevecht aan met Mrs. Denise en Haar team. Simpel genoeg frank zeg ik tegen mezelf, houd je in, geen erectie, geen ejaculatie geen gelul!!! Vaag hoor ik beneden wat geluid, ik hoor stemmen en deuren sluiten.

Het is weer stil en ik vraag me af hoe de dag verder verloopt als ik me beheersen kan en niet meer ejaculeer. Dan voel ik plotseling een tik tegen mijn pik. Ongelooflijk, ik heb niemand de trap op horen komen. Geen klinkende stilettohakken, geen voetstappen, helemaal niets. De rits van de bondagezak gaat open en ik voel hoe mijn slappe piemel eruit gehaald word.

Mijn genitaliën worden heerlijk gestreeld. Dan voel ik dat mijn tepels worden blootgelegd en dat ook die verwend worden. Heerlijke zachte beetjes in mijn tepels, erotisch! Ik wil weten wie aan me zit. Denise of een van Haar teamleden. Ik kreun wat met de panty in mijn mond om stem geluid uit te lokken. Het blijft stil en ik voel dat mijn slavenpikkie begint te groeien. Ik wil het niet maar de strelingen gaan gewoon door. Dan hoor ik vaag gezoem op de achtergrond.

Ik voel de trillingen van een vibrator of de terminator. Zonder pardon gaat het door en het stopt even om een condoom om mijn inmiddels stijve slavenpik te doen. Ik vecht en probeer me te draaien, ik kan geen kant op, ik kan niet in elkaar duiken, ik kan geen genade roepen. Ik kan kreunen en dat doe ik zo hard mogelijk. Vastberaden wordt er doorgegaan om mij te laten spuiten en onder luid gekreun gebeurt dat ook. Ik voel dat alle ritsjes dichtgaan en net zo stil als iemand naar boven is gekomen, verdwijnt dezelfde person weer.

Het klaarkomverbod heb ik geschonden, wat gaat dit betekenen? Angstig denk ik na over hoe Meesteres Denise mij gaat straffen en vernederen, ik voel me niet zo lekker …. Ik voel me behoorlijk ongemakkelijk en probeer mezelf te concentreren.

Mijn hart bonkt behoorlijk van angst. De onzekerheid is enorm, balen die tweede en verboden zaadlozing. Vaag hoor ik wat geroezemoes op de achtergrond die overstemd wordt door het geluid van klinkende stilettohakken.

De ritsjes bij mijn tepels gaan los en het strelen van mijn ruwe tepels is gevoelig en een waar genot. Twee heerlijke handen doen voortreffelijk werk want tot mijn schrik voel ik mijn pik opnieuw zwellen.

Een paar extra handen wrijven over mijn onderbuik en grijpen in mijn kruis. De rits gaat open en mijn half harde piemel wordt bruusk eruit gehaald en meteen onderhanden genomen. Het is nog altijd donker in mijn masker en ik ben nieuwsgierig welke handen aan me zitten. De tijd om te onthullen wie aan me zit wordt me nog niet gegund terwijl ik merk dat mijn slaafse opwinding gestaag toeneemt.

Haar stem komt van beneden dus Zij ontfermt zich over mijn geslachtsdeel en terwijl Ze dat doet wordt mijn slaven lid harder. Ik weet dat Ze me gaat bewerken met sounds en hoewel ik weet dat het kansloos is probeer ik me te verzetten door te draaien. Inderdaad zinloos, dan maar ontspannen. Echt ontspannen wil niet, mijn tepels hebben nog steeds volop aandacht van een onbekend persoon en pijnscheuten en erotische streling wisselen elkaar af.

Dan voel ik dat mijn pisgaatje met een metalen sound wordt gepenetreerd en langzaam duwt Meesteres Denise de sound naar binnen. Ik zie niets, probeer mijn ademhaling te reguleren om zo beter die enge sound te verzwelgen. Kreunend kan ik niet vermijden dat het metaal langzaam in mijn pisbuis verder en verder naar binnen glijd. Denise duwt steeds een dikkere sound in mijn penis en opgewekt zegt Ze tegen Haar collega dat Ze nog een grotere zeer speciale sound gaat inbrengen, een zeer gaaf afgewerkt stuk metaal dat geil slaafje frank niet zal vergeten.

Denise moeite om Haar speciale sound in mijn pisbuis te krijgen. Omdat er wat kreunende geluiden hoorbaar zijn, gaat de collega van Mrs. Denise na wat gegrinnik op mijn gezicht zitten en voel ik twee stevige bovenbenen om mijn gezicht klemmen.

Het is benauwd en ademhalen is nauwelijks meer mogelijk. Mijn gekerm wordt in de kiem gesmoord als er pijnlijk en venijnig in mijn tepels wordt geknepen. Dan voel ik een stroomstoot in mijn pik, ik kan wel janken van ellende. Au, au, au au, pfff, au wat een ellende en wat voel ik me zielig, verlaten en angstig. Meesteres Denise heeft hopelijk echt veel ervaring want de angst slaat me om het lijf.

Mijn invloed op de handelingen van Meesteres Denise is nihil en Zij kan me nu maken en breken. De keiharde realiteit in een stevige SM sessie die ik zo graag wil, is aanwezig. Dit is absoluut geen SM-spel en wat zou ik op dit moment graag aan de dominantie van Mrs. Denise ontsnappen en Domination Palace verlaten. De smeekbede in mijn gedachten wordt niet gehoord door deze strenge Meesteres. Het tegenover gestelde lijkt waar want de stroomschokken uit de dikke sound diep in mijn pik zijn heftig en dat doet ronduit pijn.

Echter, met iemand die boven op mijn gezicht zit, is de grootste zorg voldoende zuurstof binnenkrijgen. Het happen naar lucht drukt de ellende in de pisbuis naar de achtergrond, misschien wel een geluk bij een ongeluk. Wat ik nu meemaak is helemaal niet geil en evenmin raak ik er opgewonden van. De stevige greep van de bovenbenen om mijn hoofd verslapt, eindelijk gaat de onbekende persoon van mijn gezicht af en is normaal ademen weer enigszins mogelijk...Ruige sex sex in overijssel

  • Powerful Tweet Selection Controls Analyse your trends using simple hashtags, words, phrases Drill down to precise sets of tweets using complex boolean expressions Filter by region, language to get even more focused results. Dan sluit ze het masker en de rits bij mijn tepels.
  • Natte kutjes be dik oud wijf neuken
  • Hij kiest er expliciet voor om die initiatieven niet of nauwelijks aan te halen. Tegelijkertijd voel ik de stroomschokken door mijn pik gieren en lukt het gelukkig om de pijn geluidloos te ondergaan.
  • Escort in overijssel gay gratis film
Boerin neuken free seks


Detailed Statistics Know all the stats around your topic of interest. View activity over time See the volume of tweets for your topic change over time as well as the relative sentiment. Multiple perspectives Top lists for the topic across many features:. Top Tweets, Media and More Find detailed lists: Detailed Account Analytics Seperate reports for any public Twitter account Number of followers and tweets over time Follower and following map Accounts most commonly interacted with Top hashtags and words used in tweets Applications used to create tweets Tweet activity by day of week and hour of day Much more, view a sample for any verified user, eg.

Get Full Access Now. Login via Twitter to start your free trial now. Don't have a Twitter account? You can also register via Facebook or Instagram. Existing users can login here. Search for a Topic or Location:. Our trial allows access to only the 8 hour timeframe for this page. Jij zult niet ontsnappen vandaag want ik haal je niet eerder uit deze zak dan de uiterlijke tijd die wij hebben afgesproken.

Dus wen maar snel aan het idee dat je vele uren volledig machteloos bent en geen enkele keuze of invloed hebt op datgene dat er met jou gebeurt vandaag in Domination Palace. Je kunt nu nog praten maar als je begint te zeuren, jammeren of schreeuwen dan word je onmiddellijk gekneveld totdat die geile slavenbek van jou nodig is.

Je hebt geluk vandaag want het wordt druk. Dat betekent dat er vast een slaaf tussen zit die wel eens lekker gepijpt wil worden of in opdracht van Mij jou gaat verwennen. Je zult het ook de nodige tijd zonder mij moeten doen want vanmiddag zijn er meerdere slaven die Mijn aandacht nodig hebben. Ik ga je zo even wat pesten en testen en dan haal ik eerst even die zware rijkelijk gevulde slavenzak van je helemaal leeg. Daarna mag je niet meer klaarkomen totdat Ik je daar persoonlijk toestemming voor geef.

Maar ach geil slaafje frank, wat wil je er tegen doen als switch spontaan je tepels wilt pijnigen of een naald door je ballen wilt steken? Weet dat Ik mijn team opdracht heb gegeven om jou zo veel en zo vaak mogelijk te laten klaarkomen zodat jij je mega klote zult voelen en wilt vertrekken.

En van Mij mag je ontsnappen slaaf frank, doe je best en heel veel succes! Lekker toch, 4 of 5 keer klaarkomen in de wetenschap dat je voor elke ejaculatie fors gestraft en vernederd gaat worden?

Jij hebt me te vaak gesmeekt, geschreven en herhaalt dat Ik meedogenloos moet zijn en dat ik je echt tot op het bot toe moet vernederen, dat SM geen spel is maar dat het juist keiharde werkelijkheid moet zijn!!! Nou geil slaafje frank, Ik, jouw beloved Mistress Denise, is er helemaal klaar voor. Ik hoop jij ook want Ik weet wat jou zoal te wachten staat vandaag.

En reken maar dat jij dat echt verschrikkelijk, afschuwelijk en weerzinwekkend gaat vinden los van alle pijn, vernedering, ongemak en angst die je zult moeten trotseren. Uiteindelijk wordt het een onvergetelijke ervaring en ben je Mij heel dankbaar! Heb je nog iets te zeggen of te vragen geil slaafje frank?

Denise zou vragen om me los te maken. Tevens merk ik dat het zinloos is om me te verzetten. Alleen niet klaarkomen als dat verboden is kan me redden in de wetenschap dat Mrs. Denise er alles aan gaat doen om mij juist maximaal te laten ejaculeren. Ik ben gedoemd te mislukken en te verliezen. Ik zal Haar maximaal moeten gehoorzamen in de hoop dat Ze me gaat ontzien.

Met mijn antwoord aan Meesteres Denise dat Haar uitleg duidelijk is hoor ik hoe Ze lacht, wat zucht en om de bondagebank loopt. Het wordt vandaag echt een onvergetelijke dag voor jou! Ze streelt zachtjes mijn tepels wat een heerlijk erotisch gevoel teweeg brengt. Mijn tepels worden harder en voelen kwetsbaar aan. Terwijl Ze glimlacht voel ik hoe Ze plotseling venijnig in mijn tepels knijpt.

Nog voordat ik au kan roepen drukt Ze Haar hand op mijn mond en zegt: Vanaf nu geen woord meer van jou en dat meen Ik. Je geeft alleen antwoord als Ik erom vraag, duidelijk? Opnieuw gaan Haar handen richting tepels en ik bereid me voor om de pijn te verdragen. Vrijwel onhoorbaar kreun ik als Mrs. Denise herhaaldelijk fiks in mijn tepels knijpt. Met geopende mond kijk ik toe hoe Ze in mijn mond spuugt waarvoor ik Haar vriendelijk bedank.

Plotseling stopt Ze, sluit de ritsjes van de bondagezak en glijdt van me af. Ze loopt parmantig om de bondagebank heen en ik geniet van het geluid van de stilettohakken en het uitzicht.

Wat is dit een heerlijke Meesteres zeg! En wat een genot om hier machteloos met een kloppend slaven lid voor Haar te liggen! De opwinding neemt toe als Ze mijn rijkelijk gevulde slavenballen betast. Ik voel dat ik op springen sta en gelukkig laat Ze mijn genitaliën even met rust.

Ik zie Haar over de zolder lopen en hoor Haar vrolijk zachtjes zingen en wat spulletjes pakken. Dan zie ik een rijzweepje waarmee Ze op mijn ballen en eikel begint te slaan, eerst zachtjes maar al snel is de pijn grens bereikt. Zwijgend en met mijn blik afgewend voel ik opnieuw hoe Mrs.

Denise het rijzweepje pijnlijk op mijn eikel laat landen. Gelukkig legt Ze de rijzweep weg en streelt Ze teder mijn slavenpik die nog grotere vormen voelt aan te nemen.

Ik ga je maar eens verlossen van al dat zaad en Ik zal al het zaad voor je bewaren. Kun je zien hoeveel dat is voordat jij je eigen sperma gaat recyclen, vinden de meeste slaven vies en vernederend!

Doe je dat toch dan ga je daar heel veel spijt van krijgen. Ik ga je zo verlaten en kom over uiterlijk een kwartiertje terug om jou het klaarkom verbod te laten schenden. Kun je nu even aan schaapjes gaan denken of postzegels om te voorkomen dat jij Mij ongevraagd een erectie toont.

Dit keer klinkt mijn au, au, au en genade Meesteres luid door de zolderkamer. Op Haar commando moet ik mijn mond openen. Nadat Ze erin gespuwd heeft verdwijnt er een panty in mijn mond, vervolgens ritst Ze de hoofdkap dicht. Ik voel hoe Ze met gemak met slavenpikkie in de bondagezak stopt en dichtritst.

Stilettohakken hoor ik van me verwijderen en de trap af gaan. Ik lig nu compleet machteloos alleen op zolder…. Het is niet alleen donker in het masker maar ook ernstig warm. De geilheid is ver te zoeken en ik begin me steeds meer te concentreren en in te prenten dat ik een slap piemeltje moet zien te behouden, niet klaarkomen, niet klaarkomen, ik kan het, kom op frank je kunt het!! Ik ben in diepe concentratie en voel me sterk, ik kan en ga het gevecht aan met Mrs.

Denise en Haar team. Simpel genoeg frank zeg ik tegen mezelf, houd je in, geen erectie, geen ejaculatie geen gelul!!! Vaag hoor ik beneden wat geluid, ik hoor stemmen en deuren sluiten. Het is weer stil en ik vraag me af hoe de dag verder verloopt als ik me beheersen kan en niet meer ejaculeer. Dan voel ik plotseling een tik tegen mijn pik.

Ongelooflijk, ik heb niemand de trap op horen komen. Geen klinkende stilettohakken, geen voetstappen, helemaal niets. De rits van de bondagezak gaat open en ik voel hoe mijn slappe piemel eruit gehaald word. Mijn genitaliën worden heerlijk gestreeld. Dan voel ik dat mijn tepels worden blootgelegd en dat ook die verwend worden.

Heerlijke zachte beetjes in mijn tepels, erotisch! Ik wil weten wie aan me zit. Denise of een van Haar teamleden. Ik kreun wat met de panty in mijn mond om stem geluid uit te lokken. Het blijft stil en ik voel dat mijn slavenpikkie begint te groeien. Net als economische voorkeuren zijn ook politieke voorkeuren ongevormd en tegenstrijdig, en krijgen zij pas duidelijke contouren in en door het spel van vraag en aanbod zelf. Het is op zichzelf niet verkeerd om de smaak van consumenten te willen vormen of de politieke voorkeuren van kiezers te willen beïnvloeden.

Of om mensen duwtjes in de goede richting te willen geven, bijvoorbeeld om de in zichzelf verdeelde consument een beetje bij te sturen in de richting van zijn betere ik. Het gevaar is juist dat keuzearchitecten zich voordoen als populisten, en zich verschuilen achter de brede rug van de soevereine consument of het soevereine volk.

Parfum met een ziel, bier met emotie. Het is de wereld van de reclame, waarin we kleuren moeten proeven en geuren zien. Een beschaving waarin we onze identiteit ontlenen aan merken en beleving het unique selling point is. Is dat iets van de laatste jaren? Laat ik u deelgenoot maken van een historisch reclameonderzoekje, uitgevoerd op een zondagochtend aan mijn ontbijttafel. Voor me ligt een vergeeld exemplaar van de 'Groninger Courant' van 11 oktober Los van de afschuwelijke vormgeving, blinken de advertenties niet uit in marketingkunst.

Mantelmode die aangeprezen wordt alsof het een verfblik betreft: De advertentie eronder, "Bankschroeven voor Ook de advertentie op pagina twee, van de snoepfabrikant Rang, doet vermoeden dat er qua creativiteit nog het een en ander ontwikkeld moest worden in de reclamebranche: Alhoewel, juist deze slogan is een klassieker geworden en krijgt de credits voor de enorme omzetstijging in de snoepindustrie van de jaren vijftig en zestig.

Opvallend is de advertentie van winkelketen 'P. Waar anderen blijven steken in "mooi" bouwt Van den Brul de spanning op met "prachtig", en als uitsmijter de gewaagde borstklopper "fameus". Jawel, "Daar zijn ze: Costuums voor de man, die gewend is de hoogste eisen te stellen. Hij oogt in ieder geval fameus. Fameuze kleding, de nachtmerrie van elke neerlandicus. Maar toch, in dit vergeelde exemplaar - een dag nadat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zich keerde tegen Kennedy's plan voor een gemengde maanreis met de Russen openingartikel - komt de vezel tot leven.

Kledingwinkel Voss brengt - op diezelfde 11e oktober - haar "bijzonder elegante shetland mantel in pickwick dessin" aan de vrouw. Een "behaaglijke" mantel, welteverstaan. Heb het niet over je product zelf of over de vezel, maar over de man of vrouw die het moet aantrekken.

Stel de wereld voor als een grote verkleedpartij en de wereld ligt aan je voeten. Zeg mannen tussen de 16 en 30 jaar dat er hordes vrouwen op hen afkomen als ze zichzelf bedwelmen met Axe en de spuitbussen vliegen de toonbank over. Want wie heeft er nou geen 3,19 euro over om Casanova te worden? Voor vrouwen geldt hetzelfde. Zij dompelen zich massaal onder in het geurwater van Gabriela Sabatini, de voormalig toptennisster die een eigen parfumlijn is begonnen.

Iemand die zich geweldig opwindt over deze marketingstrategieën is de politicoloog Benjamin R. In zijn boek De infantiele consument doordringt hij ons van het feit dat we met Nike-schoenen niet vanzelfsprekend topscorer in de Champions League kunnen worden. Erger nog, hij praat ons het ziektebeeld infantilisme aan. Het kinderlijke stadium dat op volwassenen grip krijgt zodra zij over een besteedbaar inkomen beschikken.

Want zodra wij de huur of de maandelijkse hypotheeklasten hebben voldaan en ons eten hebben ingeslagen, worden we bevangen door hebbedingetjes: Dingen die we niet nodig hebben om te overleven, maar waaraan we onze identiteit ontlenen. Niet de identiteit waarnaar we op zoek moeten van zweverige types, maar een functionele identiteit: De grote boemannen zijn volgens Barber de grootkapitalisten en hun stromannen, de marketers.

Wij, eenvoudige burgers, worden weggezet als manipuleerbare klantjes. De doemdenker meent dat het kapitalisme is ontspoord, dat bedrijven ons leegzuigen en dat wij als slachtoffers verpest zijn door de opgedrongen cultuur van merkidentificatie. Laat er geen misverstand over bestaan dat Barber gelijk heeft. Hij benoemt het mechanisme dat optreedt in verzadigde markten, de neiging tot het creëren van behoeften.

Soms de behoefte om boven de menigte uit te stijgen, vaker om er bij te horen. Maar was dat niet altijd al zo? In de renaissance, bijvoorbeeld, martelden vrouwen zichzelf met een modieus korset en lang maagstuk, en maakte de gepoederde pruik van dierenhaar een burgerman tot een heer van stand.

We zijn dus altijd al schapen geweest. Dus waarom zouden we de herders, de grootkapitalisten, verwijten dat ze ons nieuwe graslanden opdirigeren? Sterker, er zijn zelfs mensen die zich zo geïdentificeerd hebben met een merk dat ze van slag raken als het merk ophoudt te bestaan of verkocht wordt aan een onbekend bedrijf. Neem het eeuwenoude biermerk Grolsch. Actualiteitenrubriek Netwerk peilde de meningen van trouwe consumenten. Wij zijn lid van Grolsch, we zijn geen consument, maar Grolsch-leden.

Dat is niet een bestaande club, maar in je hoofd ben je lid van Grolsch. Als ik Gerda, mijn vrouw, vasthoud heb ik beleving. Dat geeft iets, het is precies hetzelfde hoor. Ze heeft dezelfde maten als een ander, ziet er hetzelfde uit.

En toch, als je dat, dat… Dat is beleving! Tegen zoveel sentiment valt weinig rationeels meer in te brengen. Grolsch is dus beleving. Ab Plasman, bestuursvoorzitter, bleef nuchterder. En dan zul je toch onderscheidende elementen moeten hebben in je bier ten opzichte van wat de anderen aanbieden.

Het gaat niet over bier, het gaat over het gevoel. Het provinciale Twents sentiment, de stamkroeg, het culturele erfgoed. De proef op de som dan, blind proeven en aanwijzen welk biertje van Grolsch is, stelt de verslaggever voor. Dit tafereel in beschouwing genomen, kunnen we Barber geen ongelijk geven als hij het heeft over De Infantiele Consument. Wel legt hij de schuld teveel bij het kapitalisme en haar profeten.

Als Barber het over infantiel heeft, bedoelt hij een proces, een uitgekiende strategie: Hij suggereert daarmee dat de consument van oorsprong een eigen wil heeft, dat hij alleen maar nuttige keuzes zou willen maken. Maar nee, het is vooral de consument die uit zichzelf emotioneel aan producten gehecht raakt en wil raken.

De Grolsch-drinker is daarvan een illustrerend voorbeeld. Om de woorden van een van hen nog maar eens te herhalen: Daar is geen redden meer aan. Begrijpelijkerwijs heeft de Nederlandse vertaling van een Nederlandse titel gekregen: Echter de Engelstalige titel verwoordt beter waar het boek over gaat: Volledig opgeslokt worden door de markt, door het kapitalisme.

De ondertitel expliciteert dit verder: Het laatste deel van het boek biedt eventuele deel oplossingsrichtingen. Barber in 'De infantiele consument' is dat de productie-economie van weleer verworden is tot een consumenteneconomie. In een productie-economie worden er producten geproduceerd die voorzien in een reële behoefte. Deze producten worden verkocht aan consumenten die hun behoeften dan bevredigd zien. Maar door het kapitalisme van vandaag de dag wordt er echter een zeer grote hoeveelheid aan goederen geproduceerd die niet voorziet in een reële behoefte.

De basisbehoeften in de westerse wereld zijn namelijk voor het merendeel al vervuld. Om nog wel spullen te verkopen, creëert het kapitalisme met marketing een zogenaamd 'infantiel ethos' bij volwassenen en benadert ze kinderen, het liefst al vóór de geboorte, als consument.

Zo drinken veel mensen in de westerse wereld water uit een flesje, terwijl ditzelfde water ook uit de kraan komt. Tegelijkertijd zijn er in grote delen van de wereld miljoenen mensen die verlegen zitten om drinkwater.